jerker Delsing, projektkoordinator för Arrowheadprojektet.

Arrowhead är Europas största automationsprojekt

Arrowhead-projektet har startat, sju år av konsekvent strategiskt arbete har burit frukt och gett till resultat Europas största automationsprojekt genom tiderna.

– Arrowhead är Europas största automationsprojekt genom tiderna, och vi på Eislab och Process IT har blivit ombedda att koordinera den insatsen. Jag är väldigt stolt över att vi har rott i land det här projektet. Vi hade en kick-off i Bryssel förra veckan och stämningen var mycket positiv från alla deltagare, säger professor Jerker Delsing, i ett pressmeddelande från Luleå tekniska universitet, LTU.

Projektet har en budget på 68 miljoner euro och pågår under fyra års tid. Sjuttiosju parter från 16 olika länder deltar och sex personer kommer att bli anställda på heltid vid LTU för att jobba med projektet. Luleå tekniska universitet är koordinator för projektet där även företag som Eistec AB, Fotonic, Abelko Innovation, SKF, Boliden, LKAB, Noda, BnearIT och Midroc Electro AB.

– Arrowhead är delvis en fortsättning på föregående projekt som har drivits genom ESIS-projektet och Process IT, det är våra duktiga medarbetare och den kunskapen som finns här som har lagt grunden till att vi nu får koordinera Arrowhead, säger Jerker Delsing.