Vi söker projektledare tillika biträdande verksamhetsledare

ProcessIT Innovations är en centrumbildning vid Luleå tekniska universitet som organisatoriskt finns vid Institutionen för system- och rymdteknik. Verksamheten vid universitets centrumbildningar bedrivs i samverkan med externa parter och syftar till att stärka universitets tillämpade forskningsprofil genom att exempelvis underlätta externa kontakter samt initiera och koordinera strategiskt viktiga samverkansprojekt. ProcessIT Innovations arbetar primärt med tillämpad forskning och innovation utifrån den strategiska idéen att koppla samman basindustrin och samhällets utmaningar inom automation och digitalisering med forskare och leverantörsföretag.

Arbetsuppgifter
Vi vill nu förstärka vår arbetsgrupp ytterligare inom våra samverkansprojekt och söker därför en biträdande verksamhetsledare med ansvar att koordinera arbetet. Du kommer att verka i en innovativ miljö i nära samverkan med forskare och externa aktörer, med stor frihet att utforma verksamheten utifrån givna målsättningar med syfte att stärka vår projektportfölj inom tillämpad forskning i samverkan med basindustrin. Arbetet omfattar att bygga nätverk med industri och finansiärer, identifiera utmaningar och skriva ansökningar med syfte att skapa konkreta projekt. Tjänsten kräver resor i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig med långvarig erfarenhet från universitet och högskola och/eller näringslivet som besitter god förmåga att självständigt identifiera, planera, skapa förutsättningar och genomföra aktiviteter utifrån givna planeringsramar i en samverkanskontext. God förståelse för de svenska och de europeiska ramverken för forsknings-, utbildnings, och innovationsfinansiering samt praktisk erfarenhet från dessa instrument är ett krav. Kompetensmässigt söker vi dig med erfarenhet inom områden som exempelvis cyberfysiska system, elektroniksystem, informationssystem, artificiell intelligens, reglerteknik, robotik, signalbehandling eller liknande ämnesområden.

Meriterande kvalifikationer är:

– Civilingenjör eller motsvarande där disputerade sökande kommer att prioriteras
– God förmåga att uttrycka sig på engelska och svenska i tal och skrift
– Körkort

Vi söker dig som är ansvarstagande och resultatinriktad gentemot dina kollegor och universitetets externa partners.

Omfattning och ort
Vi söker en projektledare på heltid med placering i Luleå. Tjänsten avser initialt en tidsbegränsad anställning på 2 år.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta verksamhetsledare Pär Erik Martinsson, 070-207 7114, par-erik.martinsson@ltu.se

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 kjell.johansson@ltu.se  eller OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 marika.vesterberg@ltu.se

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 28 mars, 2022
Referensnummer: 957-2022

Länk till den här sidan https://www.ltu.se/ltu/Lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=5539&rmlang=SE

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.