Pitcha och vinn 600 000 kr – som dessa Process IT-företag gjort!

Det strategiska innovationsprogrammet STRIM utlyser nu sin årliga innovationsidétävling! Bland tidigare års vinnare hittar vi två företag med koppling till Process IT Innovations.

– Tävlingen är en unik chans för leverantörer, entreprenörer och andra intressenter inom gruv- och metallindustrin att presentera sin idé och därigenom ges chansen att förverkliga den, meddelar STRIM via sin hemsida.

År 2017 vann Widefind för sin lösning som positionerar personer och utrustning i gruvor med hjälp av Ultra-wideband-teknologi. Widefind drivs av Emil Fresk och Kristoffer Ödmark och ingår i den europeiska rymdstyrelsens rymdinkubator ESA-BIC.

2018 års tävling vanns av MBV Systems med motiveringen: En väl utförd pitch som presenterar en idé som adresserar en viktig utmaning – realtidsmätning av granulär materialfragmentering. Det vinnande laget är högt kvalificerat och idén har potential att öka både resurseffektiviteten och energieffektiviteten.

MBV Systems levererar mätsystem för avancerade mätningar i krävande miljö för process- och tillverkningsindustrier.

Fram till den 13 maj 2020 kan du lämna din idé till STRIMs innovationsidétävling. Därefter väljer juryn åtta bidrag som får pitcha sin idé inför jury och publik den 10 juni på Euro Mine Expo i Skellefteå.

Läs mer och skicka in din idé via STRIMs hemsida!