Nu tar akademin plats i styrelsen för ITF Automation!

Nu är det klart! Akademin förstärker styrelsen på ITF Automation, Föreningen för professionell automation – när Andreas Johansson, professor i reglerteknik vid Luleå tekniska universitet, idag valts in.
– Valet av Andreas känns jättebra! Vi är ett blandat gäng i styrelsen med en sak gemensamt – synen på hur viktigt det är att ta till sig ny kunskap och att hela tiden utvecklas. Där tror jag att han med sin akademiska bakgrund kompletterar oss på ett riktigt bra sätt, säger Rickard Lycke, ordförande och Project manager på Preem AB

Och Grattis Andreas! Hur känns det?
– Tack, det känns väldigt spännande men förstås också en viss ödmjukhet inför en helt ny uppgift, säger Andreas Johansson.

Vad hoppas du kunna bidra med?
– Det akademiska perspektivet förstås. Kanske för att underlätta så att forskningsresultat inom automation kommer till användning i industrin. Men också det omvända – att relevanta frågor förs upp på dagordningen i forskningen och att vi utbildar studenterna i rätt saker, Andreas Johansson.

Kopplingen mellan forskning och tillämpning ligger nära hjärtat för ITF Automation. Hur kommer det utvecklas nu?
– Andreas skall veta att han är varmt välkommen och efterlängtad. ITF Automation har sedan föreningen startades haft utbildning, utveckling och standardisering som några av våra kärnfrågor – och här kommer Andreas att kunna ge ett bra tillskott. Hans förankring i både teoretisk forskning och praktisk tillämpning, samt kunskap och nätverk, kommer att vara föreningen till stor nytta framöver, säger Rickard Lycke.

Avslutningsvis, har ni något spännande på gång ITF Automation, Föreningen för professionell automation?
– Nytt och spännande för i år är bland annat våra månadsvisa webinarium. Det finns en djup och bred kompetens bland våra medlemmar som vi gärna vill dela och detta är då ett sätt för att sprida denna kunskap till våra medlemmar. Seminarierna är gratis för våra medlemmar och närmst på tur är nu ett föredrag 26 maj om hur viktiga våra mätsystem är när det gäller företagsutveckling och att driva på den digital transformationen. 

Tack och lycka till, önskar vi på ProcessIT Innovations!