Bilden från ett besök som Inlandets Teknikpark gjorde i Småland för att studera den omtalade Gnosjöandan. De 7 oktober invigs nya teknikparken i Vilhelmina. Från vänster i bild Stefan Backlund, Teknikparkens projektledare, Kennet Johansson, Länsstyrelsen i Västerbotten, Robin Norrman, ProcessIT Innovations, och Göran Karlsson, A-lack i Anderstorp.

Nu invigs Inlandets Teknikpark

Inlandets Teknikpark invigs i Vilhelmina den 7 oktober för att ge företag i inlandet större möjligheter att ta del av industrins utveckling.

Norra Sverige står inför stora utmaningar. Industrialiseringen i världen är på väg in i nästa utvecklingsfas av utvecklad automation, digitalisering men också med större krav på närhet till underleverantörerna.

Inlandets Teknikpark, som invigs i Vilhelmina 7 oktober, vill verka för att inlandets företag ska få större möjligheter att bidra till denna utveckling. Invigningen av Teknikparken i Vilhelmina är ett steg i den riktningen.
Läs mer om invigningen.

Inlandets Teknikpark är ett samverkansprojekt mellan samhälle, näringsliv, skola och akademi. Projektet utgörs idag av 10 företag, kommunerna Dorotea, Vilhelmina och Åsele samt Malgomajskolan och Lärcentrum i Vilhelmina.

Det är ett initiativ som avser att skapa en gemensam plattform för tillverkande de tillverkande industrierna i dessa kommuner med syfte att öka och behålla kompetensen i regionen, att matcha utbildningar med det behov som finns i näringslivet och i slutändan bidra till att företagen kan utvecklas och växa.

Projektet arbetar aktivt med att utveckla ett nätverk långsiktiga samarbeten och idag utgörs nätverket av ProcessIT Innovations och Sliperiet i Umeå som i sin tur har kopplingar till Umeå Universitet.