Seminarium: Grön omställning genom affärsanalys

Förmågan att ställa om de svenska företagen mot ökad hållbarhet ger fördelar på den globala marknaden när vi kan exporterar hållbara varor och tjänster som efterfrågas globalt. Först när varor och tjänster produceras, levereras och konsumeras på ett hållbart sätt kan vi få en hållbar utveckling. Under 2023 stärker EU kraven på hållbarhetsredovisning för medelstora och större företag. Då redovisningen ska omfatta alla led i produktionen kommer även de ökade kraven påverka underleverantörer, som då också måste kunna hållbarhetsredovisa. 

Men vad betyder detta för verkstadsindustrin i Västerbotten? Vad är den egentliga utmaningen? Vad är det som hindrar att gå den här vägen? Hur gör man detta rent praktiskt?

Under en halvdag tillsammans med Region Västerbotten, Umeå universitet och Dizparc i Umeå diskuterar vi detta och ser på olika möjligheter för en mer hållbar industri genom att bli mer datadrivna. Komatsu forest och Västerbottenssåpa berättar under seminariet om hur de jobbar med sin gröna omställning. Ni får även höra hur ni kan kickstarta detta genom att helt kostnadsfritt vara medverkande i olika projekt som universitetet driver.

Målet med dagen är att ni som företag ska ha en färdig idé om hur ni tar nästa steg i er gröna omställning av er verksamhet och hur ni kan ta det steget rent praktiskt. 

Seminariet riktar sig till dig som är VD, ekonomichef-/ansvarig, hållbarhetsansvarig eller är IT-chef/ansvarig. Efter seminariet bjuder vi lunch på folketshus.

När: 7/10-22 kl. 8:30 till 13:00 (inkl lunch)

Plats: Umeå folketshus, Idun.

Anmälan: Anmäl dig via denna länk: Anmälan till seminarium 7 okt

Begränsat antal platser.