Clarence Jakobsson, vd Oryx Simulations.

Oryx blir partner med Hitachi

Oryx Simulations från Umeå har tecknat partneravtal med Hitachi Construction Machinery i Europa för utbildning av förare med träningssimulatorer.

Oryx Simulations är ett av företagen som i många år funnits inom ProcessIT Innovations nätverk och delaktiga i många projekt.

Oryx har etablerat sig som ett starkt företag på världsmarknaden för träningssimulatorer för förare och operatörer av tunga fordon. Utbildning har visat sig vara ett av de mest effektiva sätten för att skapa säkra arbetsmiljöer och rätt hantering av maskiner och utrustning. Något som i sin tur ger färre driftstopp och ökar produktiviteten.

Nu meddelar Oryx att företag tar ytterligare ett steg genom att bli partner med Hitachi för utbildning av grävmaskinförare.

– Vi är stolta över att få vara leverantörer till Hitachis simulatorer. Det är ett viktigt erkännande för vår position som världsledare, säger Clarence Jacobson, vd på Oryx Simulations.

Med autentiska kontroller och förarsätet från en Hitachi ZX250LC-6 grävmaskin i kombination med simulator från Oryx kommer nu förare av Hitachis grävmaskiner att få möjlighet att utbilda sig i en verklighetsbaserad miljö.

– Oryx simulator blir ett utmärkt träningsverktyg för Hitachis operatörer. Solid svensk design kombinerat med Hitachis egen stol och konsoler. Högupplöst grafik på skärmen och realistiska rörelser genom rörelseplattformen. Det känns som en riktig Hitachi grävmaskin, säger Marcus Erasmus, träningsinstruktör på Hitachi.