Carina Cavatin är vd för C C Watertech.

Löser behov av rening med vattenfilter

Företaget C C Watertech Filter AB avser att starta produktion av vattenfilter i Åsele. Över 40 000 filter har redan beställts.

Under hösten 2016 planerar  företaget
C C Watertech Filter AB
starta produktion av vattenfilter  för vattenrening både gällande gruvvatten-, processvatten och dricksvatten. . Företaget inväntar just nu beslut om investeringsbidrag som sökts från länsstyrelsen Västerbotten.

Produktutveckling och utveckling av patent  har skett i samarbete med Åsele näringslivsstiftelse, Teknikparken i Vilhelmina, ProcessIT Innovations samt länsstyrelsen i Västerbotten.

Det är företaget C C Watertech Filter som genom utvecklingsarbete som drivs av  Ph.D Carina Cavatin kommer starta tillverkning i Åsele av filter. Redan har företaget ordrar på 40 000 filter som ska levereras inom de närmaste två åren. Projektet har stöttats av ProcessIT från idé till produkt och tillverkning.

– Det är lite det som gör att vi vågar satsa. Dessutom har vi nu inom processindustrin fler kontakter som vill ha hjälp med vattenrening, säger Carina Cavatin.

– Vi har jobbat länge och hårt för detta, fortsätter hon.

C C WaterTech Filter AB arbetar med dricksvatten/dräneringsvatten/lakvatten/processvatten och erbjuder kunder både vattenanalyser och driftsäkra vattenreningssystem.