Foto: Komatsu Forest

Komatsu Forest förvärvar Oryx

Den 10:e april 2018 förvärvade Komatsu Forest företaget Oryx Simulations.

Komatsu Forest och Oryx Simulations har en lång historia tillsammans. Redan under 90-talet startades ett projekt mellan Komatsu Forest och Umeå universitet vilket blev grunden till Oryx Simulations. Under årens lopp har Komatsu Forest varit kund till företaget och Komatsu Forest säljer idag simulatorer, utvecklade av Oryx Simulations, till sina kunder över hela världen.

Både Komatsu Forest och Oryx Simulations har också under många år varit delaktiga i verksamheten inom ProcessIT Innovations.

”Oryx Simulations är ett mycket intressant bolag som vi har haft möjligheten att följa under många år. De är ett teknikföretag i framkant inom sin bransch och de simulatorer de utvecklar har fått mycket bra respons av användarna på grund av den realistiska grafiken i simuleringarna. Utbildning underlättas väsentligt med hjälp av dessa simulatorer och vi ser att Oryx Simulations har stor potential att växa”, säger Annelie Persson, pressansvarig, Komatsu Forest.

I samband med förvärvet kommer grundaren och delägaren Derny Häggström lämna bolaget, men kommer att fortsättningsvis stödja bolaget framförallt inom marknadsföring och försäljning. Förvärvet kommer förutom det inte att innebära förändringar för Oryx Simulations verksamhet, enligt ett pressmeddelande. Företaget kommer att fortsätta som idag, som en oberoende aktör med sin egen personal och sin egen verksamhet.

För Oryx Simulations kunder kommer det inte heller att bli någon förändring. De båda företagen ser det som en mycket viktig del av förvärvet att Oryx Simulations behåller sitt oberoende och sin integritet för fortsatt förtroende bland sina kunder.

”Det är otroligt roligt att få den här bekräftelsen, att en stor kund uppmärksammar vår teknologi och vill äga oss”, säger Rami Morssy, VD Oryx. ”Vi ser det också mycket positivt att Komatsu Forest är måna om att vi ska behålla vårt oberoende och att verksamheten ska fortsätta precis som vanligt”, avslutar Morssy.

Om Oryx Simulations:

Oryx Simulations är världsledande inom att utveckla simulatorlösningar för tunga fordon. Kunderna finns över hela världen. Huvudkontoret är i Umeå, Sverige. Företagets VD är Rami Morssy.

Om Komatsu Forest

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och finns representerade med säljbolag och återförsäljare på skogsmarknader runt om i världen. Komatsu Forest har huvudkontor och produktionsenhet i Umeå, Sverige samt en produktionsenhet i Chattanooga, USA. Företagets VD heter Mitsuru Ueno. Komatsu Forest är helägt av det japanska bolaget Komatsu Ltd.