Johan Hellström återvänder till Umeå och blir vd för teleoperatören T3.

Johan Hellström ny vd för T3

IT-profilen Johan Hellström flyttar hem till Umeå och blir ny vd för Telecom3, T3. Hellström har tidigare varit ansvarig för Tele2 i Kazakstan och även vd för Datametrix.

T3, som har sitt huvudkontor i Umeå, har en stor potential, enligt Johan Hellström. Han ser framför sig en kraftig tillväxt och tror att omsättningen för koncernen där T3 ingår kan uppgå till 250 miljoner kronor inom tre år. 80 procent av den omsättningen ska T3 svara för, ett bolag som i år förväntas omsätta 70 miljoner kronor.

– På flera områden ligger Telecom3 långt före övriga operatörer i Sverige. Jag ser en grym potential i verksamheten, säger Johan Hellström, till it24 i en intervju. Han ser också en stor potential för kommunikationstjänster internationellt och utesluter därför inte att koncernen etablerar sig i fler länder.

Telecom3, mer känd som T3, grundades 2002 som ett dotterbolag till datadriftsleverantören IT-NORR Group AB. 2008 fusionerades bolagen samman. T3 har sitt huvudkontor i Umeå och är idag en nationell teleoperatör som levererar bredband, telefoni och tv över hela landet.

Förutom sin nya tjänst som vd för T3 ingår Johan Hellström sedan i höstas även i projektkontoret hos ProcessIT Innovations där han framför allt har som uppgift att vidareutveckla affärsprocesser inom ProcessIT-projekt för att de snabbare ska ge resultat i form av nya produkter och tjänster för marknaden.