Mikael Långström, vd för FältCom, enda svenska bolag som listas i tidningen CIO Reviews ranking av framstående bolag inom Internet of Things.

FältCom på världslista över Internet of Things-företag

Tidningen CIO Review har listat Fält Communications som ett av de 50 mest lovande företagen i världen inom området Internet of Things. Ett stort antal teknikföretag lyfts fram däribland FältCom, som det enda bolaget från Sverige.

Branschmagasinet CIO Review är ett tekniskt magasin med säte i Kalifornien som skriver om innovativa företagslösningar som kan komma att förändra marknader och företags arbetssätt. CIO Review vänder sig främst till företagsledare och teknikchefer i USA och övriga världen.

I decembernumret har CIO Review fokus på Internet of Things (IoT) där de bland annat listar de 50 mest lovande IoT företagen i världen. Med i listan finns företag och konsulter som arbetar med teknik och tjänster relaterade till IoT inom olika marknader. Fält Communications är med som enda företag från Sverige. FältCom är också ett bolag som finns med aktivt inom ProcessIT Innovations nätverk.

Det är en grupp av välrenommerade företagsledare(CEOs), Informationschefer(CIOs), Teknikchefer(CTOs) och analytiker som tillsammans med CIO Reviews redaktion valt ut företagen som anses som toppföretag inom IoT. FältComs öppna plattform för M2M lyfts fram som ett exempel på hur man på ett innovativt sätt kan strömlinjeforma processer och minska kostnader med hjälp av IoT.

– Vi är mycket stolta över att FältCom finns med på CIO Reviews lista. Dessutom som enda företag från Sverige. Vi har jobbat länge med IoT och maskin till maskin kommunikation så det är inget nytt för oss. Men nu börjar vår kompetens och vårt arbete visa sig även utanför Sverige och Europa vilket är fantastiskt kul. Vi har nyligen startat ett bolag i England och har planer på ytterligare internationalisering så vi hoppas att detta kan bidra till bra kontakter inför framtiden, säger Mikael Långström, VD på FältCom.