Öjvind Sundvall, vd för PulpEye, som blev vinnare av Årets exportpris vid Företagskvällen i Örnsköldsvik. Foto: PulpEye.

Exportpris till företag i skogsindustrin

Nyligen har årets företagargala hållits i Örnsköldsvik. Det nyinstiftade priset ”Årets exportpris” vanns av PulpEye.

Pulpeye är ett medlemsföretag hos RISE Processum som även driver Vinnväxt-initiativet Framtidens bioraffinaderi, delfinansierat av Vinnova. Pulpeye har också haft stort samarbete med ProcessIT Innovations, ett annat Vinnväxt-initiativ i norra Sverige.

– Vår framgång har nog varit att vi har ett stort förtroende från Skogsindustrin i Sverige och bra nätverk som har hjälpt oss utveckla vissa delar av produkten, inte minst Processum. Sedan har jag ett fantastiskt gäng som jag jobbar med, säger vd Öjvind Sundvall till Processums webb.

PulpEye är ett innovativt mätteknikföretag med fokus på online-applikationer och tjänster för den globala massa- och pappersindustrin. Huvudprodukterna är PulpEye massaanalysator och ScanChip chipanalysator. Huvudkontoret ligger i Örnsköldsvik men PulpEye-produkter säljs globalt genom försäljningskontor och försäljningsrepresentanter i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Oceanien.

Fjolåret var PulpEyes mest framgångsrika hittills och de tretton anställda är på gång att få ett par nya kollegor.