Digitalisering i fokus på Inlandets Industrikonferens

Under Inlandets Industrikonferens låg fokus på innovation, digitalisering och kreativa och industriella nätverk.

Årets upplaga av Inlandets Industrikonferens ägde rum på Hotell Dorotea. Där samlades företag, politiker, forskare och skola för en hel dag av dialog och föreläsning kring innovation, digitalisering och kreativa och industriella närverk, ämnen som låg i fokus för dagen.

– Det har varit en bra dag med många inspirerande föreläsningar och värdefulla diskussioner. Det avslutades med nya förslag och möjligheter på hur marknadsföring kan få stöd VR-teknik och realtidssimulering, säger Robin Norrman, från ProcessIT Innovations, som bland annat berättade om hur framtiden ser ut inom skogsindustrin.

Inlandets Teknikpark, med säte i Malgomajskolan i Vilhelmina, var arrangörer för årets konferens. Inlandets Industrikonferens är till för att skapa dialog kring utveckling inom inlandets näringsliv.

Bland företagen som föreläste under Inlandets Industrikonferens fanns Dorotea Mekaniska, Compia Storuman, Komatsu Forest och Länsstyrelsen. Många av företagen pratade om deras resa och syn på utveckling, förbättringar, framtiden och hur man ska möta konkurrens på en digitaliserad marknad.

Text: Fanny Routovaara.