Atea öppnar kontor i Kiruna

Atea öppnar kontor i Kiruna och rekryterar ett tiotal personer. LKAB är en av Ateas kunder i Kiruna, bland annat med installation av ett nytt datacenter.

Atea stärker sin närvaro i Norrbotten och öppnar kontor i Kiruna. Både företag och offentlig verksamhet i regionen efterfrågar it-lösningar som skapar tillväxt. Atea räknar med att rekrytera ett tiotal personer i Kiruna.

– Vi ser ett stort intresse, både från befintliga och nya kunder, att dra nytta av digitalisering i alla led inom organisationen och där it som funktion är en del av utvecklingen av verksamheten, säger Michael Strömbäck, platschef i Luleå.

Atea har sedan länge levererat it-lösningar till kunder i Kiruna och det nya kontoret stärker närvaro i kommunen ytterligare. I Norrbotten har Atea, förutom i Luleå och i Kiruna, även kontor i Piteå. På de tre kontoren arbetar ett 80-tal specialister inom klientdrift, datacenter, samverkan och kommunikation. Totalt har Atea nu 30 kontor i Sverige och den lokala närheten är viktig.

– Vi har det stora bolagets fördelar och kan erbjuda specialistkompetens inom alla funktioner, samtidigt som vi finns nära våra kunder. Vi ser en kraftig efterfrågan i Kiruna och då är det ett naturligt steg att vara på plats med kontor och personal, säger Michael Strömbäck.

Under 2015 planerar Atea att rekrytera ett tiotal personer till Kirunakontoret.