ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.


Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag 2018
190324TechTalk_530x260.jpg

Experter på additiv tillverkning samlades i Umeå

2019-03-24  Ett TechTalk inom området additiv tillverkning hölls 14 mars i Umeå. Tre experter inom området besökte Umeå universitet för att föreläsa om 3D-utskrift och hur det kan användas till så mycket mer än bara prototyptillverkning.

Eftermiddagen startade med att Robin Norrman, Process IT Innovations, berättade om Inlandets Teknikpark och hur de blivit ett centrum för additiv tillverkning i inlandet genom lyckade samarbeten mellan Malgomajskolan och de lokala företagen. Robin Norrman berättade även hur Malgomajskolan arbetat för att lyckas höja elevernas intresse för teknik, specifikt additiv tillverkning.

Eftermiddagens andra talare var Bo Medhage, GE Healthcare, som berättade om hur GE Healtchcare i Umeå under de två kommande åren jobbar för att anpassar fabriken till additiv tillverkning. Bo Medhage djupdök även i området additiv tillverkning då han lyfte för- och nackdelar samt berättade om olika tekniker inom 3D-utskrift.

TechTalkets sista talare var Max Segerljung, från Vännäs Verkstad AB som länge varit den mest framstående aktören inom additiv tillverkning i Västerbotten. Max Segerljung berättade om hur de på Vännäs Verkstad AB tagit steget från prototyptillverkning till produktion.

Nästa TechTalk kommer att hållas under maj månad med temat beröringsfri kvalitetsmätning. Mer information kommer.

Text och foto: Fanny Routovaara.