ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.


Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

ProcressITOmslag2017Mini.jpg
Mobilaris
Bilden ur film från Mobilaris som visar företagets olika verksamheter.

Framtidens gruvor är uppkopplade

2017-10-16  Boliden-gruvan i Kankberg ska bli först i världen med 5G-nät, skriver Ny teknik och berättar om en utveckling som ProcessIT Innovations är delaktig i.

År 2026 ska alla maskiner i produktionsområdet i Boliden-gruvan i Kankenberg vara fjärrstyrda eller autonoma, enligt Ny teknik. Längre fram ska truckar och fordon vara självkörande.

Det är en utveckling som ProcessIT Innovations ger stöd för i flera olika projekt. Boliden är också en grundfinansiär av ProcessIT Innovations.

I Ny teknik uttalar sig Hans Wahlquist, affärsutvecklingschef på Mobilaris, ett Luleå- företag som deltagit i ProcessIT Innovations-projekt och som utvecklar teknik till gruvindustrin. 

– Nu sker digitaliseringen massivt på alla fronter. Gruvbolagen behöver vara uppkopplade för att överleva, säger Hans Wahlquist till Ny teknik.

Läs hela artikeln Koordinerad automation med 5g-nät.

Se film från Mobilaris.