ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag 2018

Nyhetsarkiv

2017-11-13 Ny finansiering till projekt
Ny finansiering för projekt om bergbultar och dynamiska modeller för processanläggningar har vunnits genom strategiska innovationsprogrammet PiiA.
2017-11-13 Adopticum får finansiering för mätningar i pappersindustrin
Adopticum får finansiering av PiiA för deras förstudie DOIn, där idén är att hitta ett sätt att mäta pappersrullar tidigt i processen för att snabbt kunna rätta till defekter.
2017-10-30 SCOPE-möte i Umeå
Torsdag 21 och fredag 22 november, kommer det att arrangeras ett SCOPE-möte på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Umeå. Mötet ingår i samarbetet mellan ProcessIT Innovations och massa- och pappersindustrin i norra Sverige.
2017-10-16 Framtidens gruvor är uppkopplade
Boliden-gruvan i Kankberg ska bli först i världen med 5G-nät, skriver Ny teknik och berättar om en utveckling som ProcessIT Innovations är delaktig i.
2017-10-13 Digitalisering i fokus på Inlandets Industrikonferens
Under Inlandets Industrikonferens låg fokus på innovation, digitalisering och kreativa och industriella nätverk.
2017-09-25 PulpEye har hittat till världsarenan
PulpEye startade i liten skala – med en stor vision. 15 år senare är Örnsköldsvikföretaget världsledande inom mätteknik och på väg att genomföra sitt mest framgångsrika år.
2017-09-25 Se upp med säkerhetsluckorna
”De utnyttjar svagheter. Det är förslaget.” John Lindström, processledare i Luleå för ProcessIT Innovations, kommenterar i Sveriges Television intrång och säkerhetsluckor.
2017-08-23 ProcessIT hjälper företag att digitalisera
Företag i Västerbotten och Norrbotten erbjuds en nulägesanalys som ska hjälpa dem att digitalisera deras industrianläggningar.
2017-08-23 Samarbete ger digitaliserad gruva
Stora framsteg för trådlös mobilkommunikation i gruvor, fjärrstyrda hjullastare 400 meter under jord och smarta bergbultar är några resultat av PIMM, ett projekt som ProcessIT Innovations varit delaktig i tillsammans med Boliden, Ericsson, Telia, Volvo CE, ABB, Wolfit, RISE SICS och Luleå tekniska universitet.
2017-07-02 ProcessITs forskning håller bra kvalitet
ProcessIT-artikel om återvinningslogistik och Internet of Things prisas som bästa artikel på internationell konferens.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE