ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag 2018

Nyhetsarkiv

2017-11-13 Adopticum får finansiering för mätningar i pappersindustrin
Adopticum får finansiering av PiiA för deras förstudie DOIn, där idén är att hitta ett sätt att mäta pappersrullar tidigt i processen för att snabbt kunna rätta till defekter.
2017-10-30 SCOPE-möte i Umeå
Torsdag 21 och fredag 22 november, kommer det att arrangeras ett SCOPE-möte på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Umeå. Mötet ingår i samarbetet mellan ProcessIT Innovations och massa- och pappersindustrin i norra Sverige.
2017-10-16 Framtidens gruvor är uppkopplade
Boliden-gruvan i Kankberg ska bli först i världen med 5G-nät, skriver Ny teknik och berättar om en utveckling som ProcessIT Innovations är delaktig i.
2017-10-13 Digitalisering i fokus på Inlandets Industrikonferens
Under Inlandets Industrikonferens låg fokus på innovation, digitalisering och kreativa och industriella nätverk.
2017-09-25 PulpEye har hittat till världsarenan
PulpEye startade i liten skala – med en stor vision. 15 år senare är Örnsköldsvikföretaget världsledande inom mätteknik och på väg att genomföra sitt mest framgångsrika år.
2017-09-25 Se upp med säkerhetsluckorna
”De utnyttjar svagheter. Det är förslaget.” John Lindström, processledare i Luleå för ProcessIT Innovations, kommenterar i Sveriges Television intrång och säkerhetsluckor.
2017-08-23 ProcessIT hjälper företag att digitalisera
Företag i Västerbotten och Norrbotten erbjuds en nulägesanalys som ska hjälpa dem att digitalisera deras industrianläggningar.
2017-08-23 Samarbete ger digitaliserad gruva
Stora framsteg för trådlös mobilkommunikation i gruvor, fjärrstyrda hjullastare 400 meter under jord och smarta bergbultar är några resultat av PIMM, ett projekt som ProcessIT Innovations varit delaktig i tillsammans med Boliden, Ericsson, Telia, Volvo CE, ABB, Wolfit, RISE SICS och Luleå tekniska universitet.
2017-07-02 ProcessITs forskning håller bra kvalitet
ProcessIT-artikel om återvinningslogistik och Internet of Things prisas som bästa artikel på internationell konferens.
2017-06-13 Lyckade fältexperiment med drönare
Forskare vid Luleå tekniska universitet har genomfört ett framgångsrikt fältförsök med autonoma drönare. – Om två eller tre år kommer det att vara möjligt att använda den här tekniken för luftburen inspektion av vindkraftverk, säger George Nikolakopoulos, professor vid Luleå tekniska universitet, knuten till ProcessIT Innovations.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE