ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

ProcressITOmslag2017Mini.jpg

Nyhetsarkiv

2016-12-19 37 miljoner till projekt om intelligenta gruvsystem
Luleå tekniska universitet deltar, som enda svenska lärosäte, i ett nytt stort EU-projekt om intelligenta gruvsystem. Forskare vid Luleå tekniska universitet får totalt nära 37 miljoner kronor för forskning, utveckling och innovation om ny intelligent teknik, säkerhet, hållbarhet och arbetsförhållanden inom gruvnäringen.
2016-12-16 Deltagarrekord för PiiA:s årskonferens
Nytt deltagarrekord på PiiAs årskonferens som arrangerades i Västerås 9-10 november.
2016-12-16 Susanne Timsjö, programchef för PiiA, vill se fler samarbeten
Banbrytande samarbeten kring processindustriella problem med nya radikala innovationer är något som Susanne Timsjö, ny programchef för PiiA, Processindustriell IT och Automation, vill arbeta för.
2016-12-02 Workshop om SME-företags affärsmodeller
Med allt mer avancerade tjänster och produkter måste SME-företag se över sina affärsplaner. En workshop hålls om detta vid Luleå tekniska universitet.
2016-11-05 PiiA Summit - en arena om digitalisering och industri
Den 10 november träffas 130 personer från akademi, SME-bolag och industri på expectrum i Västerås för att delta på PiiA Summit. Konferensen är en mötesplats för svensk processindustri och dess leverantörer inom industriell IT och automation. Fokus är på innovationer, forskningsprojekt och framtidens kompetens inom Sveriges processindustri.
2016-10-10 Inlandets teknikpark har invigts
Inlandets Teknikpark invigdes officiellt i samband med Inlandets Industrikonferens på Vilhelmina Folkets Hus.
2016-09-30 Teknik, säkerhet och stora datamängder vid Internet of Things
ProcessIT Innovations har nyligen arrangerat ett Internet of Things-seminarium riktat till basindustrin.
2016-09-26 Vinnväxt-programmen ger Sverige nystart
ProcessIT Innovations är ett Vinnväxt-initiativ, finansierat genom Vinnova. Nu finns ny broschyr att läsa om Vinnväxt-programmet.
2016-09-19 Rapport om industrier och uppkopplade system
ProcessIT Innovations publicerar tillsammans med Ductus PreEye en rapport över hur sex processindustrier i norra Sverige ser på uppkopplade system och analys av stora datamängder. Nu finns rapporten att läsa.
2016-09-16 Nu invigs Inlandets Teknikpark
Inlandets Teknikpark invigs i Vilhelmina den 7 oktober för att ge företag i inlandet större möjligheter att ta del av industrins utveckling.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE