ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag 2018

Nyhetsarkiv

2018-11-20 Stor satsning på starka regionala innovationsmiljöer
ProcessIT Innovations är en av flera Vinnväxt-vinnare som får stöd av Vinnova. Nu har ytterligare tre Vinnväxt-miljöer utsetts som ska stärka regioner i Sverige.
2018-11-20 Roadmap från EU-projektet AceForm4.0
ProcessIT har deltagit i EU-projektet AceForm4.0 som nu i dagarna avslutats. Nu finns roadmap att läsa.
2018-11-20 Kompetensförsörjning inom industrin
Den första november samlades ett 30-tal deltagare för att lyssna till presentationer och samtala kring kompetensförsörjning inom industrin.
2018-10-25 Installationsföreläser som ny professor
John Lindström, som under flera år varit en av två processledare för ProcessIT Innovations har utnämnts till ny professor i informationssystem vid Luleå tekniska universitet.
2018-10-19 Träff med fokus på verkstadsindustrins utmaningar
Den andra workshopen inom serien Verkstadsindustrins utmaningar i norra Sverige har hållits på Umeå universitet, deltog gjorde 30 representanter från företag i regionen.
2018-09-25 ProcessIT Innovations bidrar till starkare innovationssystem i Östersjöregionen
Ekosystemet för innovation i Östersjöregionen ska stärkas. Projektet InnoCAPE, där ProcessIT Innovations är en av 12 parter, har fått sin ansökan beviljad.
2018-09-24 Utforska unik virtuell gruva
Var du än befinner dig i världen ska du kunna gå ner i den virtuella underjordsgruva som forskare vid Luleå tekniska universitet skapat. Upplevelsen för dig tusen meter under jord och du kan självständigt röra dig mellan schakt och gångar.
2018-09-24 Innovationstävling för framtidens stål-id
SSAB och Sandvik Material Technology gör gemensam sak för att hitta framtidens bästa idéer för hur stålprodukter ska kunna spåras genom hela sin livscykel. Tävlingen lanseras inom PiiA-projektet Smart Steel.
2018-09-24 Samlades kring verkstadsindustrins utmaningar
Vilka utmaningar finns inom verkstadsindustrin i norra Sverige? Hur förberedda är företagen inför en ökad digitalisering? Detta var några områden som berördes under en workshop med ett 30-tal företagsrepresentanter.
2018-09-20 Gruvprojekt med 5G kan bli vinnare
Projektet PIMM – digital gruvdrift kan vinna pris som Årets digitala projekt. Finalen äger rum 17 december på galan CIO Awards på Berns salonger i Stockholm.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE