ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag 2018

Nyhetsarkiv

2013-06-27 Miljardsatsning ska stärka Sveriges konkurrenskraft
Processindustriell IT och automation är ett av fem områden som ingår i en omfattande långsiktig statlig satsning på forskning och innovation om närmare en halv miljard kronor årligen. En stor framgång för ProcessIT Innovations som varit starkt drivande bakom programmets utvecklande.
2013-06-11 Magdalena Andersson ny ordförande för ProcessIT Innovations
Västerbottens landshövding Magdalena Andersson blir ny ordförande för ProcessIT Innovations. Nu ser hon fram mot att vara med och utveckla samarbetet mellan industrier, forskning och it-företag, inte bara i norra Sverige utan även nationellt och internationellt.
2013-05-30 ProcessIT Innovations vald till Östersjöregionens främsta gränsöverskridande innovatör
ProcessIT Innovations har valts till Östersjöregionens främsta innovatör när det gäller gränsöverskridande innovation och tilldelas det internationella Baltic Sea Region Innovation Award 2013.
2013-05-29 Framtidsfrågor för massa- och pappersindustrin
Uppslutningen var som vanligt mycket god när ett trettiotal deltagare från massa- och pappersindustrier, it-leverantörer och universiteten i Umeå och Luleå möttes i Piteå, 22 – 23 maj 2013, för uppföljning av arbetet inom SCOPE och presentation av spännade framtidslösningar.
2013-05-07 Kraftfull dynamik skapas av it-företag
Ett stort antal företag från norra Sverige finns med i en VINNOVA-rapport som lyfter fram it-branschens bidrag till strukturomvandlingar för Sveriges hela industri. Per Levén från ProcessIT Innovations är en av författarna.
2013-05-07 Stort intresse för Latinamerikas gruvindustri
Intresset är stort för svenska företags möjligheter och utmaningar att verka inom gruvsektorn i Latinamerika. Det märktes när ett seminarium kring ämnet nyligen anordnades i Umeå.
2013-04-03 Arrowhead är Europas största automationsprojekt
Arrowhead-projektet har startat, sju år av konsekvent strategiskt arbete har burit frukt och gett till resultat Europas största automationsprojekt genom tiderna.
2013-03-27 ProcessIT.EU hyllad med en ARTEMIS Label
ProcessIT.EU hyllades med en ARTEMIS Label som ett ARTEMIS Centres of Innovation Excellence, CoIE, vid ARTEMIS Spring Event 2013. Att få en label som ett av ARTMIS utvallda CoIE är en kvalitetsmärkning för framgångsrika resultat och som en markering av områdets och centrats vikt för tillämpningar av och innovationer inom inbyggda system för processindustrin.
2013-03-25 Elin gillar internationella utmaningar inom gruvindustrin
Steget från studier i IT-Management vid Umeå universitet till projektledare inom ABB för internationell gruvbrytning har varit en inspirerande och spännande utmaning för Elin Wennerholm.
2013-03-22 Framtida utmaningar i fokus under ProcessIT-dagen
När den årliga ProcessIT-dagen anordnades i Skellefteå den 13 mars stod automationsfrågor, industrins omvandling och tekniktrender i fokus.
 << < 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE