ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag ProcessIT Innovations 2016

Nyhetsarkiv

2017-09-25 Se upp med säkerhetsluckorna
”De utnyttjar svagheter. Det är förslaget.” John Lindström, processledare i Luleå för ProcessIT Innovations, kommenterar i Sveriges Television intrång och säkerhetsluckor.
2017-08-23 ProcessIT hjälper företag att digitalisera
Företag i Västerbotten och Norrbotten erbjuds en nulägesanalys som ska hjälpa dem att digitalisera deras industrianläggningar.
2017-08-23 Samarbete ger digitaliserad gruva
Stora framsteg för trådlös mobilkommunikation i gruvor, fjärrstyrda hjullastare 400 meter under jord och smarta bergbultar är några resultat av PIMM, ett projekt som ProcessIT Innovations varit delaktig i tillsammans med Boliden, Ericsson, Telia, Volvo CE, ABB, Wolfit, RISE SICS och Luleå tekniska universitet.
2017-07-02 ProcessITs forskning håller bra kvalitet
ProcessIT-artikel om återvinningslogistik och Internet of Things prisas som bästa artikel på internationell konferens.
2017-06-13 Lyckade fältexperiment med drönare
Forskare vid Luleå tekniska universitet har genomfört ett framgångsrikt fältförsök med autonoma drönare. – Om två eller tre år kommer det att vara möjligt att använda den här tekniken för luftburen inspektion av vindkraftverk, säger George Nikolakopoulos, professor vid Luleå tekniska universitet, knuten till ProcessIT Innovations.
2017-05-11 Ny utlysning för projekt
Process Industrial IT and Automation (PiiA) åttonde utlysning är öppen 24 april 2017 – 15 juni 2017. Projektförslag som är så kallade genomförbarhetsstudier och som kan pågå maximalt 6 månader söks.
2017-05-11 ProcessIT-projekt ger färre stopp i sågverk
Optisk mätteknik som scannar strön löser problem i sågverk. Skellefteåföretaget Adopticum har tillsammans med Renholmen utvecklat tekniken.
2017-04-26 Effektiv virkestorkning i ProcessIT-projekt
Tidningen Ny teknik skriver om ett projekt för effektivare virkestorkning där företag och forskare gemensamt lyckats lösa ett problem.
2017-04-19 Drönare gör gruvor säkrare
Autonoma drönare som inspekterar svåråtkomliga gruvschakt ska bidra till en säkrare gruvmiljö. Utvecklingen av autonom robotik i gruvor leds av forskare vid Luleå tekniska universitet.
2017-04-18 Smart Industri i Luleå
Välkommen till Smart Industri i Luleå kring digitaliseringens möjligheter för små och medelstora företag.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE