ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

ProcressITOmslag2017Mini.jpg

Nyhetsarkiv

2018-02-03 Välkommen till ProcessIT-dagen 2018
ProcessIT Innovations årliga ProcessIT-dag äger i år rum den 14 mars på Piteå Havsbad.
2018-01-16 Workshop för formulerade produkter
Formulerade produkter är en hörnsten inom industrin. Den 15 februari kommer en workshop att genomföras med syfte att utveckla en agenda för forskning och innovation inom området. Ett resultat av detta kan bli en tydligare riktning för projekt inom EU som berör området.
2017-11-30 Möte med fokus på massa- och pappersindustrin
SCOPE-möte hölls i Umeå på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Mötet, som var uppdelat på två dagar där ProcessIT Innovations stod som värd under dag ett och SLU under dag två, ingår i samarbetet mellan ProcessIT Innovations och massa- och pappersindustrin i norra Sverige.
2017-11-29 Innovativ bergbult väcker intresse internationellt
Den smarta bergbulten ThingWave, utvecklad av forskarna Jens Eliasson och Pablo Punal Pereira vid Luleå tekniska universitet, väntas fullt utvecklad bidra till en kraftig ökning av säkerheten i gruvor. Gruvföretag runt om i världen visar nu stort intresse för produkten.
2017-11-21 Vill öka medvetenheten om datorsäkerhet
John Lindström, verksamhetsledare för ProcessIT Innovations, har tillsammans med forskaren Christer Åhlund föreläst om hoten mot våra digitala system.
2017-11-13 Ny finansiering till projekt
Ny finansiering för projekt om bergbultar och dynamiska modeller för processanläggningar har vunnits genom strategiska innovationsprogrammet PiiA.
2017-11-13 Adopticum får finansiering för mätningar i pappersindustrin
Adopticum får finansiering av PiiA för deras förstudie DOIn, där idén är att hitta ett sätt att mäta pappersrullar tidigt i processen för att snabbt kunna rätta till defekter.
2017-10-30 SCOPE-möte i Umeå
Torsdag 21 och fredag 22 november, kommer det att arrangeras ett SCOPE-möte på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Umeå. Mötet ingår i samarbetet mellan ProcessIT Innovations och massa- och pappersindustrin i norra Sverige.
2017-10-16 Framtidens gruvor är uppkopplade
Boliden-gruvan i Kankberg ska bli först i världen med 5G-nät, skriver Ny teknik och berättar om en utveckling som ProcessIT Innovations är delaktig i.
2017-10-13 Digitalisering i fokus på Inlandets Industrikonferens
Under Inlandets Industrikonferens låg fokus på innovation, digitalisering och kreativa och industriella nätverk.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE