ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag ProcessIT Innovations 2016

Nyhetsarkiv

2015-01-30 ABB satsar i Gällivare
Nu har ABB öppnat sitt nya kontor i Gällivare och inom de närmaste åren räknar man med att vara dubbelt så många anställda.
2015-01-29 Säkrare gruvor med interaktiva spel
Forskare vid Luleå tekniska universitet och spelutvecklaren Zordix från Umeå ska utveckla ett läromedel för säkerhet i gruvor. Serious games och gamification möter därmed gruvindustrins behov.
2015-01-15 PiiA öppnar ny utlysning
Processindustriell IT och Automation (PiiA) har öppnat en ny utlysning för innovativa, tillväxtdrivande och tillämpningsorienterade projekt. Utlysningens planerade budget omfattar 40 miljoner kronor.
2015-01-09 Råvaruprojekt stärker industri och akademi
En fantastisk möjlighet har öppnats för nya jobb, nya företag, investeringar, hållbar forskning och utbildning när EU:s råvarusatsning RawMaTERS får en av sina sex noder i Luleå. RawMaTERS är EU:s största projekt inom råvaruområdet sedan den europeiska kol- och stålunionen bildades. Luleå tekniska universitet får en ledande roll i en av noderna.
2014-12-19 FältCom på världslista över Internet of Things-företag
Tidningen CIO Review har listat Fält Communications som ett av de 50 mest lovande företagen i världen inom området Internet of Things. Ett stort antal teknikföretag lyfts fram däribland FältCom, som det enda bolaget från Sverige.
2014-12-17 Projekt får finansiering från strategiska innovationsprogram
Ett flertal projekt inom ProcessIT Innovations har fått anslag från höstens anslagsomgång från strategiska innovationsprogram. Sammanlagt är det sju projekt som redovisas här nedan.
2014-11-19 Rapport från SCOPE-möte 12 november i Luleå
ProcessITs branschprogram för massa- och papper SCOPE genomför årligen två möten där resultaten från gemensamma projekt redovisas, branschfrågor diskuteras och möjligheterna till att ytterligare utveckla samarbetet ständigt finns på dagordningen.
2014-10-23 ProcessIT Innovations får fortsatt finansiering
ProcessIT Innovations får fortsatt finansiering av VINNOVA med 18 miljoner kronor. Sammanlagt innebär det att närmare 50 miljoner kronor satsas på att utveckla processindustrin, dess leverantörer och forskare inom området processindustriell IT och automation i norra Sverige.
2014-10-13 Nytt projekt om Cyber Physical Systems
Ett konsortium mellan Frankrike, Österrike, Ungern, Sverige, Storbritannien, Spanien, Italien och Tyskland kommer att delta i Horisont 2020-projekt EuroCPS. Målet är att skapa synergier mellan nya och etablerade organisationer som är verksamma inom Cyber Physical System.
2014-10-03 Aeroworks tar fram luftfarkoster för inspektion
Projektet AEROWORKS har beviljats 5,6 miljoner euro inom området IT och robotik inom EU: s ramprogram Horizon 2020. Syftet är ta fram flygfarkoster för inspektion och underhåll.
 << < 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE