ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

Omslag 2018

Nyhetsarkiv

2016-07-05 Världsunikt mätsystem utvecklas i Skellefteå
Ett optiskt mätsystem som saknar motstycke i världen och kan effektivisera produktionen hos olika processindustrier kommer att utvecklas i norra Sverige.
2016-06-13 Molnet kan ge kunder över hela världen
När processindustrin blir digital växer behovet av IT-applikationer. En molnbaserad plattform kan ge nya möjligheter för leverantörer att bidra med teknik.
2016-05-31 Forskare och företag förhindrar cyberhot
Allt fler samhällsfunktioner kopplas upp mot internet vilket bidrar till att samhället blir mer sårbart för cyberattacker. En ny centrumbildning vid Luleå tekniska universitet ska intensifiera forskningen kring hur cyberhot kan motverkas och hur samhällskritiska funktioner kan säkerställas.
2016-05-19 Sveriges första stadstäckande Internet of Things-nät
Teknikutvecklingsföretaget Elsys menar att de byggt Sveriges första stadstäckande Internet of Things-nät i Umeå. Nätet för uppkopplade sensorer och enheter täcker större delen av centrala Umeå, enligt företaget.
2016-05-19 Affärsmöjligheter inom gruvbranschen
Gruvautomation är ett utvecklingsområde, så även energieffektivisering och båda lyfts fram på Euro Mine Expo 14 - 16 juni i Skellefteå.
2016-05-03 Den uppkopplade gruvan
Bolidens Kankbergsgruva, drygt 400 meters under marken, håller just nu på att kopplas upp med ny mobil infrastruktur i pilotprojektet PIMM – Pilot for Industrial Mobile communication in Mining – som involverar flera stora svenska företag.
2016-05-03 Vinnova finansierar datacenter i Luleå
Vinnova har beslutat att finansiera ett stort datacenter-projekt om 51 miljoner kronor i Luleå som syftar till en helhetssyn på automation och övervakning i datacenter.
2016-04-27 Ny Vinnovarapport om digitalisering av industrin
Vinnova presenterar en ny rapport om digitaliseringen av svensk industri.
2016-04-21 Ny utlysning för industriell digitalisering
En ny utlysning med fokus på industriell digitalisering har öppnats av programmet Processindustriell IT och automation, PiiA. Upp till 500 000 kr kan sökas.
2016-04-18 ProcessIT Innovations söker projektledare
ProcessIT söker projektledare med fokus på att utveckla ny teknik, kunskap och nya innovationer baserat på avancerad IT och automation.
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 
ProcessIT nyhetsbrev


Läs mer om SCOPE (pdf)

SCOPE