Kalender

Verksamhetsberättelse ProcessIT(pdf)

ProcressITOmslag2017Mini.jpg
 

ProcessIT Innovations en VINNVÄXT-vinnare

Vinnova

ProcessIT Innovations har av Vinnova utsetts till VINNVÄXT-vinnare. Syftet med programmet är att främja hållbar tillväxt i regioner genom att utveckla internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och innovationsmiljöer. Målet är att vinnarna inom loppet av tio år ska vara internationellt konkurrenskraftiga inom sina respektive områden.


Vinnväxt

Vinnväxt
Vinnväxt. A programme renewing and moving Sweden ahead. Read more information about the programme.


 
kompetensfindustrin.jpg

Kompetensförsörjning inom industrin

2018-11-20 Den första november samlades ett 30-tal deltagare för att lyssna till presentationer och samtala kring kompetensförsörjning inom industrin.

 
OMIN.jpg

Seminarium om optisk mätteknik hålls i Skellefteå

2018-11-20  Den 12 december hålls ett seminarium med fokus på optisk mätteknik i Skellefteå. Arrangör är Adopticum via strukturfondsprojektet OMIN.

AceForm40.jpg

Roadmap från EU-projektet AceForm4.0

2018-11-20  ProcessIT har deltagit i EU-projektet AceForm4.0 som nu i dagarna avslutats. Nu finns roadmap att läsa.

VV18_karta_1920.jpg

Stor satsning på starka regionala innovationsmiljöer

2018-11-20  ProcessIT Innovations är en av flera Vinnväxt-vinnare som får stöd av Vinnova. Nu har ytterligare tre Vinnväxt-miljöer utsetts som ska stärka regioner i Sverige.

JohnLindstromNewProfessor.jpg

Installationsföreläser som ny professor

2018-10-25  John Lindström, som under flera år varit en av två processledare för ProcessIT Innovations har utnämnts till ny professor i informationssystem vid Luleå tekniska universitet.

TobiasTovedalSpin.jpg

Träff med fokus på verkstadsindustrins utmaningar

2018-10-19  Den andra workshopen inom serien Verkstadsindustrins utmaningar i norra Sverige har hållits på Umeå universitet, deltog gjorde 30 representanter från företag i regionen.

VirtuellGruvaSims.jpg

Utforska unik virtuell gruva

2018-09-24  Var du än befinner dig i världen ska du kunna gå ner i den virtuella underjordsgruva som forskare vid Luleå tekniska universitet skapat. Upplevelsen för dig tusen meter under jord och du kan självständigt röra dig mellan schakt och gångar.

Innocape.jpg

ProcessIT Innovations bidrar till starkare innovationssystem i Östersjöregionen

2018-09-25  Ekosystemet för innovation i Östersjöregionen ska stärkas. Projektet InnoCAPE, där ProcessIT Innovations är en av 12 parter, har fått sin ansökan beviljad.

Spin180924.jpg

Samlades kring verkstadsindustrins utmaningar

2018-09-24  Vilka utmaningar finns inom verkstadsindustrin i norra Sverige? Hur förberedda är företagen inför en ökad digitalisering? Detta var några områden som berördes under en workshop med ett 30-tal företagsrepresentanter.

SmartSteelChallenge02.jpg

Innovationstävling för framtidens stål-id

2018-09-24  SSAB och Sandvik Material Technology gör gemensam sak för att hitta framtidens bästa idéer för hur stålprodukter ska kunna spåras genom hela sin livscykel. Tävlingen lanseras inom PiiA-projektet Smart Steel.

BoldienSurf.jpg

Gruvprojekt med 5G kan bli vinnare

2018-09-20  Projektet PIMM – digital gruvdrift kan vinna pris som Årets digitala projekt. Finalen äger rum 17 december på galan CIO Awards på Berns salonger i Stockholm.

ProcessITRoadmapFinal2018.jpg

Processit.EU publicerar roadmap

2018-09-05  ProcessIT.EU publicerar en ny roadmap. Målet är att europeisk processindustri ska vara konkurrenskraftig, lönsam och hållbar.

BoldienSurf.jpg

Stark samverkan ger hållbar gruvindustri

2018-06-13  Ett självkörande gruvfordon som börjar brinna kan begå självmord genom att ta sig till en plats där branden gör minst skada och brinna upp. Det var ett exempel på ny revolutionerande teknik i gruvnäringen som nämndes under Euro Mine Expo.

JohnAceForm.jpg

Agenda för formulerade produkter

2018-05-23  ProcessIT Innovations har bidragit till agendan AceForm4.0 SRA (Strategic Research Agenda) om formulerade produkter. Nu finns rapporten att läsa.